2009. 02. 14. Tudásközpontok szerepe az innovációs folyamatokban

image

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat idei témaköre: ?Tudomány és innovatív környezet?. Ehhez kapcsolódik a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal konferenciája, amely a tudásközpontok innovációs folyamatokra gyakorolt hatását vizsgálja.


A Regionális Egyetemi Tudásközpontok létrehozásával olyan szakterületi és regionális vonzáscentrumok jöttek létre, amelyek kiemelkedő kutatás-fejlesztési, valamint technológiai innovációs tevékenységet folytatnak, intenzíven együttműködnek a gazdasági szférával, ösztönzőleg hatnak a régiók technológiai és gazdasági fejlődésére, s ezen keresztül javítják a régió versenyképességét. A konferencia többek között arra keresi a választ, hogy a Regionális Egyetemi Tudásközpontok révén milyen mértékben valósult meg az egyetemi és PhD hallgatók bevonása a kutatás-fejlesztésbe, továbbá, hogy az innovációs és üzleti szemlélet erősödött-e a felsőoktatásban. A rendezvényen a sikeres tudásközpontok példáján keresztül a résztvevők megismerhetik, miként valósul meg az egyetemek és vállalatok közötti tudás- és technológia-transzfer.

Időpont: 2009. november 24., 14:00 óra

Helyszín: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, 1117 Budapest, Neumann János u. 1/c, földszinti konferenciaterem

A konferencia programját csatoltan küldjük. További információkat az NKTH honlapjáról: http://www.nkth.gov.hu/aktualis-hirek-esemenyek/tudaskozpontok-szerepe, valamint Dömötör Erzsébet vezető főtanácsos asszonytól (telefonszám: 06-1-484-2595, e-mail: erzsebet.domotor@nkth.gov.hu) szerezhet. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb november 20-ig, a regisztrációs ív kitöltésével jelezni szíveskedjen.

http://www.nkth.gov.hu/aktualis-hirek-esemenyek/jelentkezesi-lap-2009

 

Budapest, 2009. november 17.
Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal

Meghívó...


Tovább linkek, információk
FFT Hírlevél


Elérhetőségeink:

Szegedi Tudományegyetem
Természettudományi és Informatika Kar
Földrajzi és Földtudományi Intézet

6722 Szeged, Egyetem u. 2-6.

Tel.: +36 62 546-348; 544-058
Fax: +36 62 546-384
E-mail: geo@geo.u-szeged.hu


Intézetvezető:
Dr. Pál-Molnár Elemér

Intézetvezető-helyettes:
Dr. Bajmócy Péter