2008. 02. 13. Fotópályázat "Magyarország földtani szépségei címmel"

image

A Magyarhoni Földtani Társulat elnöksége fotópályázatot ír ki amit neked is látnod kell! - Magyarország földtani szépségei címmel. A pályázat célja hazai földtani örökségünk feltárása, elsősorban a nagyközönség számára is megtekinthető látványos objektumok bemutatásával. Kizárólag terepen készült fényképeket fogadunk el. A képek pontos helyszínét kérjük feltüntetni, a kép témájának megjelölésével. Az ajánlott témák: kőzetformák, geomorfológiai alakzatok, kőzetek, ősmaradványok ásványok, kőzet, talaj és élővilág kapcsolata, geológiai jelenségek stb.


Előnyben részesülnek azok a pályaművek, amelyek a földtani és kulturális örökség kapcsolatát is bemutatják. A pályázatra beküldött képeket a 2009. év őszén tartandó Geoturizmus rendezvényhez kapcsolódó kiállításon mutatjuk be a nagyközönségnek. A tervek szerint a kiállítás vándorútra kel, az ország különböző pontjain, és rendezvényein lesz látható.

A pályázatra beküldhető fényképek mérete: 30×40 cm, amennyiben digitális technikával készültek, elektronikus adathordozón is kérjük mellékelni. A pályázó hozzájárul, hogy a pályázatra beküldött képeket a Magyarhoni Földtani Társulat kiadványaiban felhasználhassa a szerző nevének megjelenítésével.

A pályaműveket szakmai és művészeti zsűri bírálja.

A pályázat díjazása:

 

  • I. díj: 100 000 Ft
  • II. díj: 50 000 Ft
  • III. díj: 25 000 Ft

A pályázásnak nem feltétele a társulati tagság, pályázhatnak amatőr fotográfusok, korhatár nélkül. Egy pályázó maximum 6 fényképpel pályázhat, fotósorozatokat is elfogadunk. A pályaműveket jeligével ellátva várjuk az MFT titkárságára: 1015 Budapest, Csalogány u. 12. I. em. 1.

 

A pályaművek beadási határideje 2009. június 30.

Eredményhirdetés: 2009. október 1.


Tovább linkek, információk
FFT Hírlevél


Elérhetőségeink:

Szegedi Tudományegyetem
Természettudományi és Informatika Kar
Földrajzi és Földtudományi Intézet

6722 Szeged, Egyetem u. 2-6.

Tel.: +36 62 546-348; 544-058
Fax: +36 62 546-384
E-mail: geo@geo.u-szeged.hu


Intézetvezető:
Dr. Pál-Molnár Elemér

Intézetvezető-helyettes:
Dr. Bajmócy Péter