Hírek
image

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Földrajzi és Földtudományi Intézete 2017. május 25-27. között rendezi VII. Magyar Tájökológiai Konferenciát 


Interdiszciplináris tájkutatás a XXI. században


címmel.


A jelentkezési lapok és az absztraktok beküldési határidejét meghosszabbítottuk: 2017. február 17-ig. Jelentkezni az online felületen lehet.

 
image

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Földrajzi és Földtudományi Intézete 2017. május 25-27. között rendezi


A VII. Magyar Tájökológiai Konferenciát


Interdiszciplináris tájkutatás a XXI. században


címmel.


 Szeretettel várunk a konferenciára minden tájkutatással, tájtervezéssel, valamint a tájhoz szorosan kapcsolódó emberi tevékenységgel (pl. természetvédelemmel, mezőgazdasággal, vízgazdálkodással, erdészettel stb.) foglalkozó szakembert.


 
image

Időpont 2017. május 25-27.
A konferencia címe: Interdiszciplináris tájkutatás a XXI. században
Helyszín: SZTE TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézete (Szeged, Egyetem utca 2.)
Az első körlevél itt olvasható.
Szeretettel várunk a konferenciára minden tájkutatással, tájtervezéssel, valamint a tájhoz szorosan kapcsolódó emberi tevékenységgel (pl. természetvédelemmel, mezőgazdasággal, vízgazdálkodással, erdészettel stb.) foglalkozó szakembert. 


A  konferencia honlapja:  http://www.geo.u-szeged.hu/tajokologia/

 

 
image

SZEGED 2014. november 20-21.
ÁSVÁNYTANI- GEOKÉMIAI-KŐZETTANI MŰHELYLÁTOGATÁS 2014
mpg2014 HUEDULAB
(felújított szakmai országjáró sorozat)


 Az október eleji társulati körlevélben már jeleztük, hogy az Ásványtan-Geokémiai Szakosztály kezdeményezi a nyolcvanas években évenként rendezett, népszerű és hasznos „Ásványtani, Geokémiai, Kőzettani Tanszékek Éves Találkozója” rendezvénysorozat kibővített újraindítását.

 
image

Numerical or absolute dating methods are widely used in quaternary and archaeologicalresearch worldwide. There is a growing demand among researchers to come to regionalconclusions and also to cross-check different dating methods. However, as each technique issensitive to certain external parameters, discrepancies may arise. The conference isdedicated primarily to this issue, but papers focusing on the application of quaternary datingmethods in general will also be presented.

Program

Sajtó

EnviArch

 
image

International Symposium on Hierarchical Flow Systems in Karst Regions will be organized by the Regional Groundwater Flow Commission and the Karst Commission of IAH and the Karst Hydrogeology and Speleogenesis Commission of the International Union of Speleology (UIS).

 
image

Mórahalom, May 8-10, 2013, Hungary
A Nemzetközi Hidrogeológiai Szövetség Magyar Tagozata (International Association of Hydrogeologists Hungarian National Chapter) a Magyarhoni Földtani Társulat közreműködésével 2013. májusában konferenciát rendez a nemzetközi hidrogeológus társdalom számára, hogy bemutassa a geotermikus energia régiós alkalmazási lehetőségeit.

 

 

Szeretettel meghívjuk a "Geotermukus aktualitások" c. szakmai fórumra, amelynek időpontja 2010. november 10. 10:00, és helyszíne a Best Western Ginkgo Hotel - Ilosfalvy terem (6800 Hódmezõvásárhely, Zrínyi u.2.)

 
image

Ezúton szeretnénk értesíteni, hogy 2010. október 29-31-én, Baróton kerül megrendezésre a XII. Székelyföldi Geológus Találkozó. Korábban Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Székelyudvarhely adott otthont ennek a szakmai, baráti rendezvénynek, ezúttal, maradva a több éve elhatározott vándor-jelleg mellett, első alkalommal hívunk mindenkit Barótra, az egykor virágzó erdővidéki szénbányászat központjába.

 
image

A Magyar Termálenergia Társaság, az InnoGeo Kft. és a Dél-alföldi Termálenergetikai Klaszter rendezésében a VI. (Kisteleki) Nemzetközi Geotermikus Konferenciára, amelynek helyszíne rendhagyó módon Budapest lesz.

 
image

Meghívó a „Föld Éve” alkalmából a Magyarhoni Földtani Társulat Alföldi Területi Csoport és a MTA Debreceni Akadémiai Bizottság Környezetföldtani és Paleoökológiai Munkabizottság által szervezett előadóülésre.

 
image

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat idei témaköre: ?Tudomány és innovatív környezet?. Ehhez kapcsolódik a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal konferenciája, amely a tudásközpontok innovációs folyamatokra gyakorolt hatását vizsgálja.

 
image

A Tehimpuls Egyesület – Regionális Innovációs és Technológiai Transzfer Központ - nonprofit, civil szervezet, melynek célja Románia nyugati és Magyarország keleti részében az innováció és a technológia transzfer elősegítése, meghívja Önöket a határ-menti kapcsolatépítő rendezvényre, amely a „Brokinnovoucher - kis- és középvállalkozások közötti kooperáció és innováció elősegítése a román–magyar határtérségben” címmel, a román–magyar Phare CBC - program 2006 keretében valósul meg.

 
image

Az evolúciós kutatások történetéről és újabb eredményeiről szóló előadássorozat 2009. novemberben az ELTE TTK-n.

 
Tovább linkek, információk
FFT Hírlevél


Elérhetőségeink:

Szegedi Tudományegyetem
Természettudományi és Informatika Kar
Földrajzi és Földtudományi Intézet

6722 Szeged, Egyetem u. 2-6.

Tel.: +36 62 546-348; 544-058
Fax: +36 62 546-384
E-mail: geo@geo.u-szeged.hu


Intézetvezető:
Dr. Pál-Molnár Elemér

Intézetvezető-helyettes:
Dr. Bajmócy Péter