Hírek
image

A Science Caffe Tudományos és Művészeti Portál fotópályázatot hirdet Tudomány (tények és jelenségek) és Művészet (érzések és hangulatok) kategóriában. A két teljesen különálló kategóriában, az alábbi feltételekkel lehet pályázni:

 
image

A színes őszi napok után beköszöntött a tél: a zimankó, a havazás, a fagyos napok és a családi ünnepek.

 
image

A Cartographia Kft. a Cartographia Kupa 2010 teljesítménytúra mozgalomhoz kapcsolódóan, a kupában résztvevők részére digitális fotópályázatot hirdet, hogy a fotók segítségével mutassák be a természetjárás örömeit, a túra során átélt kalandokat, a természet szépségeit.

 
image

A Magyar Géniusz Programiroda az I. Országos Tehetségnap záróeseményeként 2010. március 27‐én szombaton 15.00 és 18.00 óra között a Millenáris Teátrumban rendezi meg a Tehetségfesztivált. Ebből az alkalomból „Mester és tanítványa” címmel pályázatot hirdetünk. A pályázat győztesei a Tehetségfesztiválon a Millenáris Teátrum színpadán mutatkozhatnak be.

 
image

A Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozást támogató Szegedi Universitasért 2007 Alapítványa, valamint a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány csatlakozva a Magyar Rektori Konferencia Plénuma által létrehozott Ösztöndíjalap Programhoz nyílt pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem hátrányos szociális helyzetű tehetséges, kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatói számára.

 
image

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) forrásaiból tavaly a tervezettnél 45,2 százalékkal kevesebbet fizettek ki, mondta Becker Pál, az Állami Számvevőszék általános főigazgató-helyettese az Országgyűlés eseti bizottságának ülésén. Azáz forintnyi megítélt támogatásból ténylegesen csak 2,3 forintot fizettek ki az év végéig, ebből csak néhány tíz fillér jutott a pályázóknak.

 
image

A National Geographic Society 2009-ben is meghirdeti fotópályázatát, a SAMSUNG támogatásával. A pályázat kategóriái: I. Természet és tudomány, II. Utazás és kultúrák, III. Társadalomábrázolás. Külön kategória: “A nagyvilág apró részletei”

 
image

A Magyarhoni Földtani Társulat elnöksége fotópályázatot ír ki amit neked is látnod kell! - Magyarország földtani szépségei címmel. A pályázat célja hazai földtani örökségünk feltárása, elsősorban a nagyközönség számára is megtekinthető látványos objektumok bemutatásával. Kizárólag terepen készült fényképeket fogadunk el. A képek pontos helyszínét kérjük feltüntetni, a kép témájának megjelölésével. Az ajánlott témák: kőzetformák, geomorfológiai alakzatok, kőzetek, ősmaradványok ásványok, kőzet, talaj és élővilág kapcsolata, geológiai jelenségek stb.

 
image

A konstrukció a tehetséges1 gyermekek és fiatalok megtalálása és integrálása, valamint tehetségük kibontakoztatása és társadalmi hasznosulása céljából tehetségsegítő tevékenységek kialakítását és fejlesztését tűzi ki célul. A konstrukció célja, hogy a TÁMOP 3.4.4/A program keretében kialakított országos tehetségsegítő program új eszközeivel a támogatott tehetségsegítő kezdeményezések:

 
image

Alapvető cél a migráns1 hátterű tanulók nevelésének, oktatásának, beilleszkedésének és a többséggel való harmonikus együttélésének megteremtése. A magyar közoktatási rendszer jelenleg mintegy 12 ezer fős migráns tanulói létszámában középtávon nem várható számottevő léptékű változás. Mindazonáltal számos fővárosi és vidéki nagyvárosi közoktatási intézményben a migráns tanulók jelenléte tartós jelenséggé vált, oktatásuk, nevelésük pedig állandó pedagógiai feladat. Az elmúlt öt esztendőben született jogi és pénzügyi szabályozási, valamint pedagógiai, módszertani, és kommunikációs intézkedések együttes hatására a migráns tanulók oktatásával, nevelésével kapcsolatos helyzet alapvetően rendezett.

 
image

A nemzetiségi nevelés, oktatás a magyar közoktatási rendszer részeként azonos esélyek biztosítása mellett elősegíti a hazánkban élő nemzeti és etnikai kisebbségi közösségekhez1 tartozó, egymástól eltérő adottságú és nyelvállapotú tanulók anyanyelvi oktatását, nevelését. Az érintett közösségek képviselőivel és oktatási szakembereivel való közös munkában alakult ki a magyar közoktatási rendszer részeként a nemzetiségi oktató-nevelőmunka biztonságos jogi környezete és megfelelő – az adott közösségek igényeire alapozott – struktúrája az un. „kiegészítő kisebbségi oktatástól” a nyelvoktató, a cigány kisebbségi, a kétnyelvű oktatási formákon át egészen az anyanyelvű oktatásig.

 

 
image

Ha Ön büszke településére és szeret fotózni, kérjük örökítse meg települése főterét, esetleg egy szép, hangulatos utcaképet, kis teret, történelmi nevezetességet, szép jellegzetes épületet, templomot esetleg a település közelében található kastélyt, tavat, gyógyfürdőt, egyéb látványosságot vagy akár életérzéseket. Kiadónk ezzel is szeretne hozzájárulni hazánk nevezetességeinek népszerűsítéséhez és turistaforgalmának fellendítéséhez. Keressük az ország legszebb településfotóját!

Részletek a pályázat oldalán.

 
image

Cél az állampolgárok önkéntességre való hajlandóságának és az önkéntesek számának növelése, és ezzel párhuzamosan a lehetséges fogadó szervezetek felkutatása, információkkal való ellátása és képessé tétele önkéntesek fogadására. Az önkéntesek bevonásán keresztül a civil szervezetek, valamint az állami és önkormányzati intézmények kapacitásának növelése és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének emelése.

 
image

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal együttműködve pályázatot hirdet az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alapjának keretében magyarországi civil szervezetek támogatására az alábbi négy témakörben:

 
Tovább linkek, információk
FFT Hírlevél


Elérhetőségeink:

Szegedi Tudományegyetem
Természettudományi és Informatika Kar
Földrajzi és Földtudományi Intézet

6722 Szeged, Egyetem u. 2-6.

Tel.: +36 62 546-348; 544-058
Fax: +36 62 546-384
E-mail: geo@geo.u-szeged.hu


Intézetvezető:
Dr. Pál-Molnár Elemér

Intézetvezető-helyettes:
Dr. Bajmócy Péter