Hírek
image

A szekció időpontja 2009 áprilisa, a közoktatásban meghirdetésre kerülő tavaszi szünet ideje. A pontos időpontot az OKM által közölt információk birtokában közzétesszük a szekció és az OTDT honlapján.

 
image

A Szegedi Tudományegyetem – az ELTE-vel együtt – az egyik zászlóshajója a tudományos diákköri mozgalomnak. Ez alulról szerveződő tehetséggondozási forma, mely más országokban nem található, mindig is alapszövetét jelentette a magyar tudományosságnak, a kutatásoknak, az új generációk kinevelésének.

 
image

Az Mindentudás Egyeteme és az Országos Tudományos Diákköri Tanács immár második alkalommal díjazza az idei OTDK-n kiemelkedő eredményt elért ifjú előadók közül azokat, akik munkájukat magas színvonalú prezentáció keretében ismertertik. A Prezentációs-díjat kétfordulós verseny keretében ítélik oda. Az első forduló "pontszámát" az OTDK-n nyújtott teljesítmény adja, a második forduló a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett konferencia keretében zajlik.

 
image

Kiválóan szerepeltek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói az elmúlt két hétben a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Az eddig összegzett eredmények szerint a szegedi hallgatók 111 dobogós helyezést: 39 első, 47 második és 25 harmadik díjat nyertek el. Emellett bezsebeltek 58 különdíjat, kiemelt dicséretet és dicséretet is. Ebből a FIFÖMA szekcióban az alábbi eredmények lettek:

 
image

Június 13-án lezajlott a Mindentudás Egyeteme Prezentációs-díjáért folyó verseny. A elismerésért azok versenghettek a Magyar Tudományos Akadémia Kiselőadójában tartott tudományos vetélkedőn, akik kiemelkedően jól szerepeltek az idei, XXVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK), és szekciójuk vezetője felterjesztette őket a díjra. A tudományos szakemberekből, akadémikusokból álló zsűri - az erős mezőnyre való tekintettel - az eredetileg tervezett három helyett négy előadónak ítélte oda az idén először átadott elismerést.

 
image

A XXVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia - Fizika, Földtudományok és Matematika Szekcióban (FIFÖMA) a Földrajzi és Földtudományi Intézet hallgatói az alábbi kiváló eredményeket érték el. Az elért eredményekhez szívből gratulálunk és hasonló eredményekben gazdag munkát kívánunk számukra!

 
image

XXVI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia tizenöt szekciójának rendezvényei 2003. április 3-26-a között zajlottak le. A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kara az öt szekcióban sok helyezést tudhat magáénak. A Fizika Földtudományok és Matematika Szekcióban több díjjazottunk volt. Ezúton is gratulálunk az eredményeikhez!

 
Tovább linkek, információk
FFT Hírlevél


Elérhetőségeink:

Szegedi Tudományegyetem
Természettudományi és Informatika Kar
Földrajzi és Földtudományi Intézet

6722 Szeged, Egyetem u. 2-6.

Tel.: +36 62 546-348; 544-058
Fax: +36 62 546-384
E-mail: geo@geo.u-szeged.hu


Intézetvezető:
Dr. Pál-Molnár Elemér

Intézetvezető-helyettes:
Dr. Bajmócy Péter